Elmer Racing, die ken je misschien nog wel van Thor. Dat is een 4,0-liter viercilinder met 1.500 pk. Het bedrijf is nu bezig met een nieuw project genaamd Hel, met in de basis de V6 uit de Nissan GT-R. De doelgroep bestaat uit mensen die een GT-R hebben en eenvoudig naar de 4.000 pk willen. Al houdt niets je tegen om de motor in een Suzuki Alto te leggen. Alle accessoires van de GT-R, zoals de waterpomp of de uitlaat, zouden eenvoudig over te zetten zijn op het nieuwe blok.

De motorinhoud van de nieuwe V6 meet 5 liter in plaats van 3,8 liter. De motor is berekend op 400 bar cilinderdruk om de 4.000 pk te kunnen halen. Het maximale toerental in de dragrace-specificatie is 10.000 tpm. Ze pakken overigens geen bestaande motor om deze om te bouwen. De V6 bestaat uit allemaal nieuwe onderdelen; alleen de afmetingen komen overeen met die van de oude V6. Deze motor noemen ze bij Elmer de Max Hel. Hij moet zo’n 100.440 euro kosten, inclusief belastingen in Finland. Je kunt hem op de website al bestellen, maar hij is nog niet klaar.

De Elmer Racing Hel is niet straatlegaal

Elmer werkt daarnaast nog aan een motor met de naam TÜV Hel. Dit is geen Finse manier om tough te zeggen, maar een referentie aan de Duitse tegenhanger van de APK. Deze motor wordt een stuk minder extreem, maar hij zou wel gekeurd kunnen worden voor de openbare weg in landen als Duitsland. Hij produceert ongeveer 1.000 pk en krijgt een inhoud van ongeveer 4 liter. De prijs van deze motor is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie