Mark Zuckerberg kreeg vorig jaar een symbolisch jaarsalaris van één euro. Amazon-eigenaar Jeff Bezos verdiende vorig jaar genoeg om als modaal te kwalificeren. Elon Musk kreeg een loonstrookje met precies nul euro. Dat klinkt allemaal heel liefdadig van deze grote bazen, alsof ze vinden dat ze al genoeg geld hebben, maar in werkelijkheid is het een manier om de fiscus te ontwijken. Over salaris moeten ze een hoop belasting betalen, maar over andere vormen van compensatie een stuk minder. In werkelijkheid verdienen ze jaarlijks gewoon miljoenen.

Dat de rijksten der aarde allerlei maniertjes hebben om geen belasting te hoeven betalen, dat zit bij een hoop mensen niet lekker. Ook willen de democraten in Amerika aandelen zwaarder gaan belasten. Een boodschap die bij Elon Musk duidelijk binnenkwam. Daarom plaatste hij een poll op Twitter met het bericht: ‘Er is de laatste tijd veel ophef over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen. Steun jij dit?’ Het merendeel van de Twitter-gebruikers vond dat hij een portie van zijn aandelen moest verkopen.

Elon Musk verkoopt 4 miljard euro aan aandelen

Deze week werd bekend dat Elon Musk voor 5 miljard dollar (4,3 miljard euro) aan aandelen heeft verkocht. Dat meldt de NOS. Dat betekent dus dat hij dat geld op zijn rekening mag bijschrijven en dat hij daar belasting over moet betalen. Of hij echt naar zijn volgers luistert, is nog maar de vraag, want al in september gaf hij opdracht om 1 miljard dollar aan aandelen te verkopen. Deze week kwam daar 4 miljard bij. Volgens een andere tweet gaat Elon Musk door met verkopen totdat hij de 10 procent heeft bereikt.

‘Let op, ik neem geen salaris of bonussen ergens vandaan. Ik heb alleen aandelen en dus is de enige manier voor mij om persoonlijk belastingen te betalen, het verkopen van aandelen’, vult hij aan op Twitter. Zoals dat gaat, zakten de aandelen van Tesla na de tweet van Elon Musk met zo’n 50 miljard dollar. Het aandeel klimt inmiddels weer. Volgens Bloomberg is Musk net geen 300 miljard euro waard momenteel. Let wel: dit is dus inclusief de waarde van zijn aandelen. Deze centjes kan hij pas uitgeven als hij aandelen verkoopt.

De tweet van Musk

De tweede tweet

Advertentie

Reacties

 • Duidelijk heeft op 11 november 2021 geschreven:

  De Bernie Madoff van de tech-industrie casht op zijn piramide spel. Laat de volgelingen gewaarschuwd zijn…

  Reageer
 • M heeft op 11 november 2021 geschreven:

  5,4 miljard dollar is niet hetzelfde als 4,3 miljoen euro denk ik😉

  • Mattijn Nederend heeft op 11 november 2021 geschreven:

   Was geintje!

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie