Een nieuwe dag, een nieuw Chinees merk dat in Europa gelanceerd wordt. Vandaag behandelen we Exlantix, wat klinkt als een spreuk uit Harry Potter. Heel veel tovenarij is er echter niet te vinden bij Exlantix. Het automerk valt onder het Chinese autoconcern Chery dat je kunt kennen van Omoda en Jaecoo, die eveneens auto’s gaan verkopen in Nederland.

Exlantix brengt aan het einde van volgend jaar twee EV’s naar de Benelux. Ook in Duitsland, Mexico, Kazachstan en het Midden-Oosten kun je straks bij Exlantix shoppen. De modellen waar we het over hebben zijn de ES en de ET. De eerste is een sedan, de tweede een buitenaards wezen die maar niet ophoudt over het bellen naar huis. Ah nee, het is een SUV.

Specificaties van de auto’s van Exlantix

Nu verkoopt Chery de auto’s al in China onder de merknaam Exeed. Volgens het merk zijn de auto’s ‘ontworpen voor de vooruitstrevende en milieubewuste automobilist’. Beide auto’s zijn er met achterwielaandrijving of aandrijving naar alle voor- en achterwielen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving. De Chinese EV’s wegen allebei ongeveer twee ton.

Exeed Exlantix ET voor

De basisversies sturen 252 pk naar de achterwielen en de sterkere versie krijgt 313 pk. Ga je voor vierwielaandrijving? Dan komt er een extra elektromotor op de vooras. De toegevoegde motor zorgt voor 123 pk extra of in de sterkere variant 249 pk extra. In de ES met vierwielaandrijving kom je 530 kilometer ver, de ET iets minder met 475 kilometer.

De topsnelheid van de ES is 200 km/u en de 0-100-tijd is vier seconden. Prestaties van de elektrische SUV zijn niet bekend. Wat we hier gaan betalen voor de EV’s zal Exlantix binnenkort bekendmaken. Wil je een van de eerste zijn die de auto’s ziet? Tijdens de autosalon van Genève in maart 2024 kun je de auto’s in het echie zien. De prijzen volgen later.

Reacties

  • @topgear heeft op 8 november 2023 geschreven:

    Binnenkort de naam maar veranderen in Chinagear? Niemand zit op deze Chinese rommel te wachten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear