Met de intelligente lockdown in Nederland zagen verstrekkers van racegames en bijhorende accessoires de verkopen een vlucht nemen. Inmiddels zitten we ruim twee maanden verder en we zijn de racegames niet zat, maar een beetje afwisseling is wel fijn. En laat Farming Simulator 19 nou nét gratis te downloaden zijn voor de PlayStation 4. We hadden de game al eerder getest voor een review, maar toen speelden we moederziel alleen (snik). Dit keer knoopten we de headset op onze knar en bombardeerden we een stel vrienden tot landarbeiders. Farming Simulator-multiplayer doet het spel veranderen in een heel ander beestje. Ook voor wie niet per se iets op heeft met het boerenleven.

Farming Simulator-multiplayer als teambuilding

Wanneer gezelligheid het kluizenaarsbestaan verdrijft, verandert de gameplay plots in 50 procent klieren en klungelen, 10 procent flauwe woordgrappen over zaad en ploegen en 40 procent hard werken. En bij die 40 procent transformeert je vriendengroep plots in een geoliede machine. Twee personen besturen de combine waarbij één persoon in een tractor het geoogste gewas opvangt. Met militaire precisie roetsjen jullie het volledige veld kaal, om beloond te worden met een fijne salarisstrook. Voor collega’s zou dit een ultieme teambuilding-oefening zijn.

Door de onervarenheid gaat het altijd wel ergens mis. Iemand ziet een laadpunt aan voor een schans of waant zich in GTA en probeert een cementtruck te jatten (dit gaat helaas niet). Wie zich in de Farming Simulator-multiplayer misdraagt, wordt weggejaagd met een kettingzaag. Er is altijd iemand die het voor elkaar krijgt de Fendt op z’n kop te leggen. En stiekem, heel stiekem, leer je best wat over het agrarische bestaan en hoe belachelijk veel gereedschappen boeren nodig hebben om hun land te bewerken. De inkomsten en de boerderij die je samen met je vrienden bezit, groeien gestaag, en voor je het weet ben je vier uur verder en heb je serieus werk verzet. Pas op dat Yvon Jaspers niet ineens voor je deur verschijnt.

 

 

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 10 mei 2020 geschreven:

    ‘Dit wist ik alll’

    Reageer
  • Boer Leo heeft op 8 mei 2020 geschreven:

    Pwoah!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)