We vonden de woordgrap ‘Fast 10 Your Seatbelts’ (‘fasten your seatbelts’, doe je gordels vast) de perfecte afsluiter voor een monster-franchise als Fast & Furious. Maar blijkbaar is nog een keertje een miljardje of wat binnenharken belangrijker dan een mooi rond getal. Variety en Deadline melden nu dat de franchise die ooit over straatracen ging, doorgaat tot het elfde deel.

Justin Lin, die het uitgestelde negende deel regisseerde, is ook verantwoordelijk voor het tiende en elfde deel van F&F. Na de elfde film zou de verhaallijn worden afgesloten en komt er geen nieuw deel meer uit. Tenminste, dat zeggen ze nu. We gokken dat ze a) heus wel doorgaan als ze nóg een miljard dollar ruiken, of b) doorgaan in de vorm van een spin-off zoals Hobbs & Shaw. De meest winstgevende uitgave was trouwens Furious 7, met een omzet van ruim 1,8 miljard dollar wereldwijd. Tokyo Drift haalde net aan 200 miljoen binnen en staat daarmee onderaan.

Wat is de releasedatum van Fast & Furious 11?

De nieuwste Fast & Furious met de naam F9 zou eerder dit jaar al in de bioscopen verschijnen. Omdat een grote opkomst waarschijnlijk zou uitblijven door het coronavirus, werd de release van de film uitgesteld. En daarna nog een keer, naar april 2021. Wanneer deel tien en elf verschijnen, is niet bekend. Waarschijnlijk gaat dat nog wel eventjes duren. Overigens kun je in de tussentijd nog Fast & Furious Spy Racers kijken op Netflix – dat is een animatieserie. Wij hebben het nog niet aangedurfd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie