In de eerste delen van de Fast & Furious-reeks hing een bepaald sfeertje dat bij de laatste paar films ontbrak. Of misschien is het de nostalgische bril waardoor we terugkijken. Hoe dan ook: de Fate of the Furious ging meer over gekibbel onder familieleden (bloedverwant of niet) dan over straatracen. Oh, en een onderzeeër.

Niet alleen bij het publiek heerste er ontevreden. Bij de hoofdrolspelers schemerde het ook al door. Maar er is goed nieuws: Fast & Furious 9 gaat terug naar zijn roots. In een Facebook-video kondigt Vin Diesel de voorvader van de reeks aan. Neen: de architect van Fast. Het is regisseur Justin Lin. Hij zal deel 9 en 10 vanuit zijn klapstoel beeldhouwen.

Wie is Justin Lin

De regisseur deed The Fast and the Furious: Tokyo Drift in 2006, Fast & Furious in 2009, Fast Five in 2011 en Fast & Furious 6 in 2013. De laatste twee delen mochten andere regisseurs hun plasje over de film doen. Oordeel zelf maar wie het ‘t beste deed.

Wat is er nog meer?

Ook Mia Toretto, wederom gespeeld door Jordana Brewster, keert terug. En laat de film als-je-blieft weer over straatracen gaan. Al moeten de schrijvers een tijdmachine uitvinden (zou het serieus iemand nog verbazen?) om de hoofdrolspelers terug te sturen met een knalgroene Eclipse met een loszittende bodemplaat. Of een 2-second Supra. Of nog foutere Civics met dikke neon.

Oké, dat zijn niet de films die Justin Lin regisseerde, maar waarom zou je jezelf beperken? Vooruit: al is het ‘The Mona Lisa of Drift’ waarin ze teruggaan. Of die vreemde Veilside Fortune RX-7. Het maakt ons geen turbofluit uit. Bring back the Old School! Oh, en laten we een maximum instellen voor het gebruik van het woord ‘family’. En het maximale aantal versnellingen afschaffen. Op 10 april 2020 gaan we het meemaken.

Thanks to Bart voor de tip!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear