FC Bayern beboet speler Coman om auto

Profvoetballer Kingsley Coman rijdt verkeerde automerk naar training. De club geeft hem 50.000 euro boete

Kingsley Coman in een Audi TT in 2015
Foto('s): Audi

Audi is gek op FC Bayern München en volgde het advies op van Beyoncé. Het merk gaf de voetbalclub vier ringen. Auto’s met vier ringen, om precies te zijn. Al sinds 2002 levert Audi voor elk nieuw seizoen een lading nieuwe auto’s voor de spelers. De liefde is echter niet onvoorwaardelijk, want het automerk stelt dat de spelers verplicht met hun Audi naar trainingen komen. Besluiten spelers in een vreemd merk te verschijnen, dan zwaait er wat.

FC Bayern en twee e-tronsFoto('s): Audi
FC Bayern en twee e-trons

De hardleerse speler Kingsley Coman ging voor de tweede keer de fout in, zo meldt het Duitse Bild. De Franse voetballer verscheen bij de training in zijn Mercedes-AMG G 63 in plaats van zijn elektrische Audi e-tron. Hij mocht de parkeergarage niet betreden en moest op straat parkeren, plus hij kreeg een boete van maar liefst 50.000 euro. Het was niet de eerste keer dat hij in de verkeerde auto verscheen; vorig jaar kwam hij in zijn McLaren naar de training. Toen was zijn reden dat de spiegel van de Audi stuk was.

Is het niet wat overdreven?

Het klinkt als een serieus bedrag voor een onschuldige fout, maar je moet niet vergeten dat Audi 50 miljoen euro per jaar overmaakt naar FC Bayern. Dat doen ze nog tot minimaal 2029, dus je kunt ergens wel snappen dat ze niet heel geamuseerd zijn als een speler z’n Audi thuis laat staan. Anderzijds: keertje moet kunnen. De bovenstaande foto van Coman in een Audi TT komt trouwens uit 2015, tegenwoordig levert Audi voornamelijk elektrische modellen aan de club.

De Mercedes-AMG G 63 van Coman

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken