Ferrari heeft weinig moeite gedaan om z’n Enzo te laten testen door de mannen van de EuroNCAP, maar gelukkig doet een aantal bezitters flink hun best de crashbestendigheid van de Enzo te testen.
 
De laatste in dat rijtje is de Amerikaanse comedy-acteur Eddie Griffin (wie?) die bezig was een promo te filmen voor zijn nieuwe film, in een geleende Ferrari Enzo. En dat filmpje kun je zien via de BBC News Player. Griffin kon er bepaald niet om lachen dat hij de Enzo op een stel stootblokken parkeerde, maar hield zich nog tamelijk groot. De eigenaar, producer Daniel Sadek, had de volgende filosofische gedachtegang: ‘Ik ben blij dat Eddie heelhuids uit de auto kwam, maar mijn droomauto is wel vernietigd. Ik heb me even een kwartiertje terug getrokken en dacht dat er dagelijks mensen sterven, er gebeuren dus wel ergere dingen in de wereld.’
 
Er zijn maar 400 Enzo’s geproduceerd en denkend aan de vage crash die software-ontwikkelaar Stafan Eriksson enige tijd geleden met zijn Enzo had, loopt de Enzo het gevaar tot een wel heel zeldzame Ferrari te gaan behoren. Zeker in dit crashtempo.
 
Grappig om te vermelden is dat de film die Griffin aan het promoten was Redline heet. Daar ging hij dus overheen…
Advertentie

Reacties

Advertentie