Oh hoi, speciaal op bestelling gebouwde Ferrari F12 Berlinetta zonder dak, wat zie je er prachtig uit vandaag.

Net als Eric Clapton voor hem was er onlangs een Ferrari-klant die per se een auto wilde hebben waarvan er geen tweede zou rondrijden. Dus klopte hij aan in Maranello met zijn wensen en een flinke zak geld. Het resultaat heet F12 TRS, losjes genoemd naar de 250 Testa Rossa uit de jaren '50 en '60.

Ferrari paste de auto zelf aan – zonder hulp van Pininfarina – dus we weten waar we de veren moeten steken als het aankomt op het open dak, de verlaagde voorruit en de aflopende zijruiten, het wulps gevormde achterste en de schitterende details. In die laatste categorie vinden we veel nuttigs op het vlak van aerodynamica, zoals de opnieuw getekende spoilers voor en achter, de diffuser en venturi. Ook konden ze het niet laten om de V12 door een plexiglazen ruitje te tonen, zoals ze dat met hun middenmotor-modellen altijd al doen.

In het interieur vinden we een dashboard dat is teruggebracht naar de essentie, met vooral veel kaal koolstofvezel, Alcantara en leer. Ook zijn er een aantal rood gelakte delen met een bepaald soort lak die ze haast doorzichtig doet lijken. Technisch deed Ferrari geen ingrepen, dus de 6,3-liter V12 gooit er nog steeds 740 pk en 690 Nm uit, goed voor een 0-tot-100-tijd van 3,1 seconden en 0 tot 200 in 8,5 seconden.

Het kost een paar miljoen, maar dan heb je ook wat.

Reacties