Ook Ferrari toont medeleven met de slachtoffers van de aardbeving in de regio Abruzzo, Italië. Gaan ze geld inzamelen? Nee, niet bepaald. Alhoewel… Ze veilen namelijk de allerlaatst geproduceerde F430 komende zondag tijdens de RM Auction. De opbrengst wordt gebruikt voor de wederopbouw van de regio.
 
De hoogste bieder zal zijn (of haar) keuze moeten maken op basis van een foto. Waarschijnlijk dezelfde foto als hiernaast. Waarom? Nou, pas tegen het eind van het jaar stopt de productie van de F430. De speciale, allerlaatste 430 wordt voorzien van een two-tone uiterlijk. Keuze qua kleurstelling heb je niet. Dit zijn namelijk de traditionele kleuren van l’Aquila, de stad die door de aardbeving het zwaarst is getroffen.
 
Luca di Montezemolo ondertekent een echtheidscertificaat, zodat je buurman niet met de eer kan gaan strijken door zijn F430 in dezelfde kleuren te spuiten. Bovendien wordt de hoogste bieder uitgenodigd in Maranello om de definitieve uitrusting te bepalen. Ook kan hij of zij zich uitleven in de Carrozzeria Scaglietti-catalogus. Zeg maar het Halfords boekje van Ferrari.

Reacties