Mooi ding op de foto toch? De Ferrari is van verhuurbedrijf Royalty Exotic Cars in Las Vegas. Er lijkt weinig mis mee, maar hij staat al een avondje langs de weg. Frappant genoeg overnachtte de auto daar zonder gekinkelde ruitjes, én de alarmlichten doen het nog na een nachtje knipperen. Best bijzonder. De klant was ergens opgeklapt en heeft de auto net buiten de gokstad achtergelaten. Waarschijnlijk heeft de huurder een verhoogde rijbaanscheiding geraakt met de Ferrari F8 Tributo.

Vanbuiten lijkt het op niet meer dan een stel kapotte velgen en een beschadigde voorbumper, maar de schade is aanzienlijker. De zijairbag is geploft, maar de V8-motor loopt gewoon nog. Bij nadere inspectie blijkt dat niet alleen de schokdemper kapot is, maar ook het subframe waar de schokdemper aan vastzit. Volgens de monteur is de auto total loss door de schade – en dat met minder dan 1.600 kilometer op de teller.

Gaat de auto nu de shredder in?

Voor de kliks is het uiteraard heel gunstig om te roepen dat een klant een Ferrari F8 Tributo total loss heeft gereden. Ze zullen er vast genoeg verstand van hebben, maar we vermoeden dat deze Ferrari wel weer asfalt gaat zien. Vanbinnen hoeft alleen één airbag vervangen te worden, vanbuiten wat lakschade aan de bumper vóór en een handige Harry moet het subframe zien te repareren. Dat moet wel lukken voor minder dan 300.000 euro (wat het ding nog wel waard is), is onze onprofessionele mening.

Ferrari F8 Tributo total loss door verborgen schade

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie