‘Het is een kwestie van tijd voordat er een SUV van Ferrari op de markt komt’. Dat is wat de onlangs helaas overleden Ferrari-baas Sergio Marchionne begin dit jaar zei tijdens een persconferentie in Detroit. Opvallend, want de beste man meldde eerder nog liever neergeschoten te worden dan ooit een Ferrari-SUV te bouwen. Niets is zo veranderlijk als de mens, blijkt maar weer.

Stiekem vastgelegd

Een spion die een poosje naast het Maranello-testterrein van Ferrari zat te chillen, heeft ‘m namelijk vastgelegd op beeld: de Ferrari Purosangue (zoals de Ferrari-SUV naar verluidt moet gaan heten) in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling. Of is dit een GTC4Lusso, waarvan ergens in de toekomst een facelift in de planning staat?

Oké, oké, deze GTC4Lusso staat ietsjes hoger op z’n poten dan een standaard exemplaar en een verhoogde ophanging past vrij goed bij het stempel ‘SUV’. Daarom durven wij er wel wat op te zetten dat dit een ‘mule’ is voor de Purosangue. Ofwel: het onderstel van de SUV, met de carrosserie van de GTC4Lusso. Omdat A) de SUV-carrosserie gewoon nog niet klaar is. B) er zo, zonder dat het al te veel in de gaten loopt, wel alvast het onderstel aan tests kunt onderwerpen. En C) je als testrijder anders wel érg in de kou zit tijdens je werkzaamheden…

Ferrari-SUV vastgelegd op camera?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie