Binnenkort iemand jarig? Vergeet dan de boekenbonnen, koop geen cd of bloemetje. Als je iemand echt een plezier wilt doen, dan ga je op 20 mei naar Italië, waar je op een veiling van ter ere van de 60e verjaardag van Ferrari een bod kunt doen op deze Ferrari 330 TRI/LM Testa Rossa uit 1962. Dat is nog eens een leuke verrassing.

En ook een prijzige verrassing, want met een verwachte verkoopprijs van om en nabij 9 miljoen euro hebben we het hier over de duurste auto ter wereld. Die eer was tot nu toe voorbehouden aan een Bugatti Royale Kellner Coupé die in 1987 werd geveild voor een ook niet misselijke 6,5 miljoen euro. De Ferrari is overigens niet voor niets het hoogtepunt in de door Ferrari zelf georganiseerde veiling. Het is de auto waarmee de Italianen in 1962 met overmacht de 24 Uur van Le Mans wonnen. Het is ook de laatste auto met een voorin geplaatste motor die dat heeft weten te bereiken.

Als de 330 iets boven budget is, steek dan je vinger op als een Ferrari 350 MM uit 1953 onder de hamer gaat. Deze 300 pk sterke V12 Touring Spider zal voor ongeveer 2,25 miljoen euro van eigenaar wisselen. En is dat nog te veel, doe dan een bod op de Formule I bolide waarmee Michael Schumacher in 1997 de Grand Prix van Monaco en België won. Die kost maar 1 miljoen euro.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie