Niet verder vertellen, maar we zijn een beetje verliefd. Het voorwerp van onze adoratie is voor de verandering nu eens geen tonnen kostende sportwagen met een V12. In onze dromen knipogen wij verleidelijk naar de Fiat 500.

O, wat is ie leuk. En wat zijn we jaloers op de bezoekers van de meubelbeurs in Milaan, waar je van 18 tot en met 23 april kunt inschrijven op één van de vijfhonderd Fiat’s 500 die speciaal voor deze gelegenheid nóg leuker zijn gemaakt. Cappellini, een of andere designer die we niet kennen, maakte een gezellige lichtblauwe versie, maar er is ook een in Pearl White uitgevoerde Fiat 500. De eerste vijfhonderd exemplaren zijn voorzien van een genummerde badge, en krijgen ook een plaatje met daarin je naam gegraveerd.

Natuurlijk is de actie onderdeel van de promotiecampagne die Fiat voor de nieuwe 500 in petto heeft, maar daar doen we graag aan mee. Als de Nuova Fiat 500 op 4 juli van dit jaar zijn opwachting maakt, is het precies 50 jaar geleden dat het kleine koekblik voor het eerst op de weg verscheen. Het kan niet anders of Fiat gaat met de nieuweling evenveel succes hebben als BMW met de nieuwe MINI.

De door Fiat Centro Stile ontwikkelde nieuwe 500 wordt in het Poolse Tychy op zijn banden gezet. Er verschijnen straks uitvoeringen met een 1,2 liter benzinemotor (69 pk) en een 1,4 liter zestienklepper (100 pk). En Fiat heeft zelfs een 75 pk sterke turbodiesel op stapel staan. Schakelen doe jet met een vijf- of zesbak. Speciaal voor de nieuwe 500 heeft Fiat trouwens een geinige website in het leven geroepen. Op Fiat500.com kun je de dagen aftellen. Wij zijn vast onderweg naar een meubelbeurs.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie