Als de bovenstaande foto van de nieuwe Fiat Topolino niet je ijskoude hart kan smelten, dan is het misschien wel de directe vertaling van de naam die je aderen ontdooien. Vertaald vanuit het Italiaans betekent Topolino ‘kleine muis’. En niet geheel verrassend is dit de Italiaanse tegenhanger van de Citroën Ami en de Opel Rocks-e. En dit is toch wel de coolste.

Deze Fiat Topolino is niet wat je noemt een volwaardige auto. Hij haalt een topsnelheid van 45 km/u en komt op één lading zo’n 80 kilometer ver. Het is een brommobiel voor mensen die niet van brommen houden of een elektrische fiets voor mensen zonder evenwicht. Officieel valt ie in de L6e-categorie. De batterij meet trouwens 5,5 kWh en het vermogen is 8 pk.

Zou goed staan in de straten van Rome

Het doel van de auto is om mensen te laten lachen en Fiat wil blijheid en optimisme terugbrengen in de grauwe straten. Wij zien hem in ieder geval al in de kleine straatjes van Rome geparkeerd staan of op zijn gemakje over de kronkelweggetjes van Sardinië naar het strand rijden. Als je hem te klein vindt kun je nog op zoek naar een oude of nieuwe Spiaggina.

‘De volledig elektrische vierwieler Fiat Topolino is klaar om bij te dragen aan de uitbreiding van elektrische mobiliteit in de stad en om al het optimisme van zijn naamgenoot naar een toegankelijke, volledig elektrische versie te brengen, die alle coolheid van de Fiat 500 omvat’, zegt het merk. Voor nu is het nog niet bekend of dat ook de Nederlandse steden zijn.

Kost de Fiat Topolino ook 8.500 euro?

Wat de nieuwe Fiat Topolino moet kosten, is nog niet bekend. De Opel Rocks-E kost 8.500 euro of 100 euro per maand. Om de kleinste Fiat te besturen, heb je een rijbewijs S of AM nodig en je moet dus ook 16 jaar of ouder zijn. Grappig detail: deze Topolino is iets korter dan de oude uit de jaren vijftig, maar wel net iets breder en hoger.

Advertentie

Reacties

  • TG Fan heeft op 31 mei 2023 geschreven:

    Lijkt op de voorkant op de oude fiat 500/ fiat 500 van 2010.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie