Het was de grote vraag toen Bugatti met de Chiron in 2017 het 0-400-0-record brak. Met welke auto film je de snelste auto ter wereld? Tipje: het was geen Toyota Supra met 1.000 pk. Hetzelfde jaar kwam Bugatti zelf al met het antwoord, maar nu laat filmer Al Clark ook zien wat er allemaal bij komt kijken. Hij begint met het alvast verklaren dat hij een hekel heeft aan beelden die zijn versneld, omdat dat er altijd heel nep uitziet. Daarna deelt hij zijn inspiratie, de geweldige reclame met de BMW M5 en de raketauto – die we geheel toevallig laatst nog deelden op TopGear, de dag voordat Clark zijn video plaatste.

Al snel komt er een matzwarte Caterham van Format67 in beeld met een stellage op het dak, met daaraan de camera. Dat is niet de auto waarmee de Bugatti Chiron met 400 km/u gefilmd is. Halverwege de filmdag begon het hard te regenen, dus moesten ze met alle auto’s, waaronder drie Chirons, het circuit droog rijden. Ook de helikopter is niet de auto waarmee het befaamde 0-400-0-shot gefilmd is. Het antwoord is een heel stuk simpeler. Geen raketauto, geen camera op een kabel. Nee, de camera-auto om de Chiron mee te filmen, is een andere Chiron. Achterop plakten ze met zuignappen en tape een DJI-camera, die je normaal onder een drone vindt.

Volgens Clark was er geen verschil in prestaties merkbaar door het extra gewicht van een passagier en de camera op de achterkant van de auto. De DJI filmde zo stabiel, dat ze in de montage extra geschud moesten toevoegen om de beelden levendiger te maken. Het enige wat Clark achteraf anders had willen doen, is de plaatsing van de camera. De camera moest door de hete uitlaatgassen heen filmen, waardoor het beeld lichtjes verstoord werd en het geheel uit focus lijkt. Het is iets wat je waarschijnlijk nog nooit was opgevallen. Hieronder zie je de uitleg van Al Clark zelf.

Zo filmde Bugatti de Chiron met 400 km/u

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie