Een plek waar je zelf in het pak van Iron Man mag vliegen, moet helaas nog uitgevonden worden, maar we houden hoop. Tot die tijd hebben we een mooi sussertje voor je. In Frankrijk kun je nu een filmauto huren om zelf mee over een klein circuitje te scheuren. De replica’s staan klaar een stukje ten zuiden van Parijs naast een kartbaan, waar je twee rondjes mag rijden. Een halfuurtje verderop is een expositie met een hoop auto’s die echt in de film zijn gebruikt.

Is een filmauto huren de moeite waard?

We hebben het zelf nooit geprobeerd, maar hou er rekening mee dat de auto’s waarschijnlijk niet zo indrukwekkend zijn als in de films. De Peugeot 406 uit Taxi is gewoon een oude Franse sedan met een dikkere bodykit. De Nissan Skyline R34 kan nog wel de moeite waard zijn, maar zelfs dan is het nog slechts twee rondjes op een kartbaan rijden. General Lee rond de baan worstelen zal wel hilarisch zijn, maar het kost je wel 229 euro. De kans dat je 88 mijlen per uur haalt in de Delorean, is helaas vrij klein. De goedkoopste optie is de Eclipse uit F&F, die kost je 109 euro.

Voor de ervaring en het verhaal is een filmauto huren vast leuk om een keer te doen, maar misschien is het leuker om de expositie van Movie Cars Central te bezoeken. Deze ligt een stukje noordelijker, vlak bij Parijs. Daar staan maar liefst achttien echt in bekende films gebruikte auto’s, waaronder de 7-serie uit Tomorrow Never Dies, het busje uit The A-Team, nog meer F&F-auto’s, Herbie, auto’s uit Jurassic Park en nog een rits beroemde modellen. Toegang kost je maar 15 euro – dat lijkt wellicht meer de moeite waard.

Advertentie

Reacties

 • Romano heeft op 20 juli 2021 geschreven:

  Dit is toch die kerel die probeerde de RV van the lost word Jurassic Park op te knapen?

  Reageer
 • Micio heeft op 18 juli 2021 geschreven:

  Jammer ik zie geen groene Opel Manta.

  Reageer
 • Christiaan heeft op 16 juli 2021 geschreven:

  Een link naar dat verhuur bedrijf?

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie