Henrik Fisker blijft werken aan zijn droom om een automerk op te zetten. Zijn eerste poging, de Fisker Karma, liep uit op een faillissement. Een Chinese investeerder kocht de restanten van zijn eerste automerk op en bracht de auto opnieuw onder de markt onder de naam Karma Revero GT. Henrik hield zijn eigen merknaam vast en komt binnenkort opnieuw met een elektrische auto. Het moet zelfs het duurzaamste voertuig ter wereld worden.

Ditmaal is het een elektrische SUV met de naam Fisker Ocean. De naam duidt op zijn duurzaamheid: onder meer het tapijt is gemaakt van afval dat uit de oceaan is gevist (geFiskt?). De rest van het interieur is ook volledig ‘vegan’ en de zonnepanelen op het dak zorgen voor 1.600 schone en gratis kilometers per jaar. In Californië dan, vermoedelijk, waar de zon altijd schijnt en waar deze auto vandaan komt. De elektrische SUV rijdt 400 tot 480 kilometer op één batterijlading van 80 kWh.

Kan ik de Fisker Ocean kopen?

Nee, de bedoeling is dat je de Fisker Ocean ‘flexibel leaset’. Via een app kun je de elektrische SUV reserveren. Dit kan volgens de autobouwer zonder langetermijncontracten en al vanaf 27 november 2019. In januari onthult Fisker het productierijpe model en de productie begint in 2021. In de aanloop naar de introductie worden er meer specs bekendgemaakt. De plannen voor Nederland zijn voor nu nog onbekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear