Het heeft even geduurd, maar Fisker is begonnen met de levering van de Ocean. Nog dezelfde dag deelt Fisker ook foto’s van een offroad-versie genaamd de Ocean Force E. En een offroader is ie. Kijk maar eens naar de enorme ruimte tussen z’n buikje en de grond, maar ook die wielkasten staan een flink stuk boven de diep gegroefde banden.

De Fisker Ocean Force E zorgt ervoor dat eigenaren zich op welk terrein dan ook heel snel kunnen voortbewegen. Hij krijgt twee elektromotoren die alle vier de wielen aandrijven. Wel zo handig als je in de blubber staat. Fisker geeft hem dezelfde motoren als de Ocean ‘Extreme’ SUV krijgt. Dat betekent dat het vermogen tussen de 550 en 560 pk zal liggen.

Die motoren worden bijgestaan door het standaardlijstje aan offroad-hulpjes. We noemen leuke dempers, hoge schouders, 33-inch terreinbanden om 20-inch versterkte wielen en een vloer van titanium met beschermplaten aan de voor- en achterkant die in de structuur van de auto zijn verwerkt. Je kunt ook nog kiezen voor een lichtgewicht dak. Daarbovenop kun je blijkbaar een berg spullen kwijt, zo zien we op de foto’s.

Interieur van de offroader

In de Fisker Ocean Force E kun je kiezen voor rubberen vloermatten. Daardoor kun je gewoon de tuinslang door het interieur halen wanneer je een dagje in de modder bent wezen spartelen. Ook is er de optie voor extra handgrepen en spanbanden om spullen aan je offroader vast te binden. De auto wordt trouwens gebouwd in Engeland, bij de Magic Works-afdeling van het merk.

Fisker Ocean Force E schuin achter

Eigenaar van het merk Henrik Fisker voorziet een geweldige auto in de Ocean Force E: ‘Dit voertuig wordt een beest. We hebben hiervoor alles uit de kast gehaald. Ik vind het spannend om het segment te betreden. Voor degenen die graag offroad gaan en van de natuur genieten: wat is een betere manier om dat te doen dan zonder uitstoot?’ Die vraag zouden we ook graag aan jou willen stellen: stil en elektrisch offroaden, of toch liever met een soundtrack?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)