Het had een binkie kunnen zijn die in de sportschool die stiekem een foto van zichzelf probeert te nemen in de spiegel, maar vergeet zijn flitser uit te zetten. Vrij gênant. Maar nee, de flexflitser is een nieuwe flitspaal van de politie. Deze paal heeft een accu die twee maanden meegaat en om de zoveel tijd verplaatst wordt.

Het Openbaar Ministerie wil de paal neerzetten op plaatsen waar vaak te hard wordt gereden en op plekken waar veel ongelukken gebeuren. Ook zou de flexflitser neergezet kunnen worden bij (langdurige) werkzaamheden. De nieuwe mobiele paal werkt 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Tot de accu leeg is, uiteraard.

De eerste flexflitser komt in Hoorn

Er is al een pilot gedraaid met de flitsers en daarom gaat het Openbaar Ministerie nu echt van start. De eerste flexflitser komt volgende week dinsdag in Hoorn te staan. Een dag later gaat een extra exemplaar langs de weg in Bergen op Zoom controleren. De week erop zetten ze er nog eentje neer in Amsterdam en daarna zijn Venlo en Soest aan de beurt.

Voor het einde van dit jaar wil het Openbaar Ministerie in totaal twintig flexflitsers neerzetten en volgend jaar moeten daar nog dertig bijkomen. Voor deze in totaal vijftig flexflitsers hebben ze 150 locaties uitgekozen waar ze hun werk mogen doen. ‘De locaties worden geselecteerd op basis van overtredingscijfers, risico’s zoals kruisend verkeer, en het aantal ongevallen’, zo meldt het OM.

Advertentie

Reacties

 • Burn heeft op 12 november 2022 geschreven:

  Ook op deze palen staat de welbekende autoband met benzine uitstekend.

  Reageer
 • Flitskikker heeft op 5 november 2022 geschreven:

  Lekkere tokkie reactie weer Dylan.

  Reageer
 • Fire heeft op 5 november 2022 geschreven:

  Perfecte timing
  Voor het nieuwjaar

  Reageer
 • Vontoetennochblasen heeft op 4 november 2022 geschreven:

  Ik wil ook een flitspaal… Hoef ik nooit meer te werken 😁

  Reageer
 • Dylan heeft op 4 november 2022 geschreven:

  Meteen slopen die dinge

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie