Hoewel het Land van de Onbegrensde Mogelijkheden zich de laatste maanden niet altijd zo gedroeg, valt er op autogebied nog weinig te klagen. Elke motor van Ford die ook maar een beetje leuk is, kun je los bestellen en staat een paar dagen later in een kratje op de stoep. De 5.0 V8 uit de Mustang bijvoorbeeld, of de potente viercilinder uit de Ford Focus RS. Ford Performance richtte daarvoor een webshop in. Makkelijker gaat niet. De nieuwste toevoeging aan de online snoepwinkel is de 7,3-liter V8 uit de F-series Super Duty.

De Ford 7.3 V8-motor luistert naar de naam Godzilla, wat voor ingewikkelde gespreksstof zorgt met je Nissan-vrienden. De achtcilinder is de grootste V8 die momenteel in een productieauto te vinden is. Hij produceert 435 pk en 644 Nm, waarmee hij bij lange na niet de krachtigste V8 van het moment is, maar dat was ook nooit de bedoeling. De V8 moet nog beter tegen misbruik kunnen dan een gevangene van Guantanamo Bay en daarom is het onderblok van gietijzer, de krukas van gesmeed staal en de koppen van aluminium.

Wat kost de Ford 7.3 V8-motor?

De prijs van de grootste productie-V8 is 8.150 dollar, omgerekend zo’n 7.250 euro. Ford levert de motor inclusief inlaatspruitstuk, gasklep, uitlaatspruitstukken, oliepan, bobines en haken om het geheel aan op te takelen. Wil je meer power uit de Ford 7.3 V8-motor halen, regel dan een supercharger van Whipple. Deze blazer stuwt de kracht op naar 710 pk en 1.016 Nm, wat voor elke toepassing in principe genoeg zou moeten zijn. Naar Nederland laten komen? Met alle belastingen en verzendkosten gaat de totaalprijs richting de 10.000 euro.

Reacties

  • Chris heeft op 3 juli 2020 geschreven:

    Welke website?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear