Ford experimenteert met allerlei manieren waarop een drone onderdeel kan worden van je auto. Denk hierbij aan manieren om de veiligheid te verbeteren of om je leven makkelijker te maken. De ideeën van Ford zullen niet allemaal naar de echte wereld komen, maar het maakt het onderzoek naar de mogelijkheden van drones niet minder fascinerend. Patenten verklappen de plannen.

De tekeningen laten concepten zien die de veiligheid en comfort in auto’s moet verbeteren. Zo is er eentje waarbij een drone in de achterkant van een Ford F-150 staat en aan het werk gaat bij een noodgeval. De drone heeft een eigen hangar achterop de auto en stijgt op bij een ongeluk. Vanuit de lucht schijnt hij een fel licht om de hulpdiensten de weg te wijzen.

Thuisbezorgd landt op het dak van je auto

Bij een ander concept is er een landplatform voor de drone bovenop de auto. Tijdens een file kan de drone ingezet worden om avondeten van een hongerige klant te bezorgen. Scheelt weer een afslag en het risico om een stoeprandje te kussen bij de McDrive. Misschien kan de drone gelijk even die vieze frituurlucht uit de auto blazen.

Weer een ander idee is dat het apparaat alvast een stukje vooruit vliegt om aan de auto te laten weten wat de situatie verderop is. Denk hierbij aan wegwerkzaamheden of de drukte op de weg. Al zou je hierbij kunnen beargumenteren dat deze functie al grotendeels vervuld wordt door allerlei apps op je telefoon en in het infotainmentssysteem.

Ford denkt ook na over het onbemande vliegtuigje zelf kan landen terwijl de auto rijdt. Het blijft trouwens niet alleen bij auto’s als het aan het automerk ligt. Ford laat in een patent zien dat ze nadenken over de toepassing op boten. Speedboten en drones? Klinkt als het script voor een James Bond-film.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie