De Ford Fiesta en Focus gaan hybride. Of nou ja, een soort van. Ford geeft ze beide de mild hybrid-behandeling in een poging om ‘de voordelen van elektrificatie voor de massa bereikbaar te maken’. Daar hebben wij niets op tegen, want er kleeft een groot voordeel aan de elektrificatie.

Meer vermogen voor de Ford Fiesta Hybrid en Focus Hybrid

Ford geeft aan dat het hybridesysteem een voordelige effect heeft op het verbruik van de motor en geen afbreuk doet aan het rijplezier van de hatchbacks. Sterker nog: de elektrificatie zorgt voor meer power. Net als bij bijna alle andere milde hybridesystemen wordt de conventionele dynamo vervangen door een generator en startmotor in één.

Lang leve de techniek

Energie die normaal verloren gaat tijdens het remmen of het uitrollen van de auto, wordt nu opgeslagen door de generator. Bij het accelereren dient de generator juist als elektromotor en krijgt de 1,0-liter motor een zetje. De driecilinder accelereert daardoor een stukje sneller.

De elektromotor gunt Ford direct de gelegenheid om een grotere turbo te monteren. Normaal zou dit zorgen voor een groter turbogat en een vertraging in de acceleratie. Maar omdat de elektromotor onderin meehelpt, wordt dat turbogat netjes opgevuld. Allemaal goed nieuws dus.

In april mogen we de exacte cijfers van Ford verwachten. Tot heden produceert de 1,0-liter motor tussen de 86 en 142 pk. De Fiesta en Focus zijn overigens niet de enige modellen die een elektro-zetje krijgen. De Transit en Mondeo zijn ook aan de beurt. Voor als je extra ruimte nodig hebt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie