Redactieleden die rond de millenniumwisseling al loonbelasting betaalden, beweren dat creaties als deze Ford Focus-showauto nooit cool zijn geweest. Anderen, die rond dezelfde tijd met een GameCube-controller in hun knuisten zaten, waren het daar destijds niet mee eens. Maak je geen zorgen: inmiddels wel.

Gelukkig kon je twaalfjarige jij niet bij het geld van de jij van nu. Want dan had je nu een enorme verzameling Pokémon-kaarten, een stuk of tien Tamagotchi’s en een uitgebouwde, eh, showauto met special paint. Je kijkt naar de droom van elke pre-puberale millennial. Laten we dit reliek uit een vergane tijd behouden om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt.

Historici kunnen bevestigen dat dit een authentiek stuk is uit de jaren nul. De details kloppen: gespoten remtrommels, een neus die nét te hoog staat (omdat er eerder al drie bumpers op drempels sneuvelden), standaard stoelen omdat opnieuw stofferen te duur was, discotheektoilet-neon bij de voeten, twee soorten kleurtinten in de koplampen en een ongewijzigd motorvermogen van 101 pk.

We mogen de originele eigenaar van deze mismaakte Focus wel bedanken. Bovenop de aanschafprijs zit, snel gerekend, toch zeker een investering van 5.000 tot 10.000 euro. Dat geld is met de huidige vraagprijs van 2.295 euro compleet verdampt. Ofwel: goed voor de inflatie en koopkracht van Nederland. We kunnen best enkele toepassingen voor deze Ford Focus-showauto bedenken. Maar dat laten we vooral aan jou over.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie