Ford is nog steeds trots op de constructeurstitel die het vorig jaar won in het WRC. Om het nog eens een keer dunnetjes te vieren, verschijnt er nu een tweede WRC-editie van de Focus.

Vorige maand introduceerde Ford voor de Spaanse markt de WRC-S, met spannende striping en een 136 pk sterke 2.0 TDi dieselmotor. Daarmee kun je nauwelijks van een rallywapen spreken. Met de Focus ST WRC doet Ford het stukken beter. Deze is alleen leverbaar in het wit, en lijkt met zijn witte spaakvelgen rechtstreeks te zijn weggereden uit de garage van Marcus Grönholm. De striping is niet helemaal onze smaak, maar er zijn genoeg mensen die het prachtig vinden.

De 2,5 liter vijfcilinder die de gewone Focus ST ook onder de motorkap heeft, bleef ongewijzigd. Dat betekent dat je in deze ST WRC ook kunt beschikken over een vermogen van 225 pk en een topsnelheid van 241 km/u. De modificaties betreffen vooral het uiterlijk. Behalve met de witte lakkleur wordt de ST WRC opgesierd met een voorspoiler, zijspoilers en dus die prachtige 20-inch velgen. Het onderstel is door een verenpakket van Eibach met 1,5 centimeter verlaagd.

De Focus ST WRC Edition verschijnt voorlopig in een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren, die alle bestemd zijn voor Oostenrijkse rallyliefhebbers. De meerprijs is met ruim 8.000 euro ten opzichte van de standaard ST overigens behoorlijk fors.

Reacties

Meer van TopGear