Van de vijf prototypes die Ford van de GT in de jaren zestig bouwde, zijn er nog drie over. Twee sneuvelden tijdens crashtests. En slechts één draagt nog zijn zwart-witte kleurstelling. Dit exemplaar zie je op de foto’s. Om hem te eren, is hier de Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition. De speciale GT is technisch gelijk aan alle andere exemplaren, maar hij wordt in nog beperktere oplage geproduceerd en alleen geselecteerde klanten komen in aanmerking.

Eerder kwam Ford al met de ’66 Heritage Edition (27 stuks) die de auto van Bruce McLaren en Chris Amon eerde, de ’67 Heritage Edition die de winnende GT40 uit 1967 eerde (39 stuks) en tweemaal een Gulf-versie waarvan beide keren 50 stuks werden gebouwd. Dan is er nog een Daytona Heritage Edition, waarvan er eentje naar Nederland kwam. Hoeveel er van de dit speciaaltje worden gebouwd, is niet bekend.

Ook blauwe elementen

De lakkleur van de Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition luistert naar de naam Wimbledon White en de elementen zijn Antimatter Blue. De koolstofvezel wielen zijn afgewerkt met een blauwe tint. Het interieur trekt het thema door met alcantara in Lightspeed Blue en genoeg (zwarte) koolstofvezel elementen. De 3,5-liter V6 in de Ford GT produceert ook hier 669 pk. De prijs is niet openbaar gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)