Eind dit jaar rollen de eerste Ford GT's de fabriek uit, klaar om menig autoliefhebbers hart weer sneller te laten kloppen. Ford is van plan om 500 auto's te maken in de komende twee jaar en hier betaal je dan ongeveer een half miljoen euro voor. Dat je het geld hebt, maakt het echter nog niet zo dat je de auto ook daadwerkelijk krijgt. 

Met dit soort luxeartikelen komt de fabrikant niet naar de klant, maar moet de klant naar de fabrikant komen. Er zijn volgens Ford een heleboel aanvragen met zelfs videoboodschappen, waarin mensen vertellen hoe graag ze hun geld willen uitgeven aan de fonkelnieuwe supercar. 

En hoeveel aanvragen zijn er dan ingediend in de eerste ronde? 6500. Jawel, verdeeld over 19 landen zijn er 6500 aanvragen gekomen. De kans dat je uitgekozen wordt, is dus ook nog eens bijzonder klein. Het geeft nog maar eens aan wat voor status deze auto zichzelf heeft aangemeten. Om nog maar een voorbeeldje te noemen; op de Ford website is de ideale Ford GT door meer dan 200.000 mensen geconfigureerd. Ook eens proberen? Klik dan hier. 

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie