We hebben allemaal af en toe iets nodig om ons vertrouwen in mensheid terug te krijgen. Een ontroerend bericht of gebaar, bijvoorbeeld. Dit keer komt dit gebaar van Ford, dat de Mustang opknapte die een man bijna 20 jaar geleden had verkocht om de ziekenhuisrekeningen van zijn vrouw te kunnen betalen.

Wesley Ryan uit San Antonio verkocht in 2001 zijn Fox-body Mustang GT uit 1993. Hij had het geld nodig om de ziekenhuisrekeningen te betalen van zijn vrouw, die werd behandeld voor eierstokkanker. Zijn kinderen spoorden de Mustang op, kochten hem vorig jaar september terug en filmden hun vader’s reactie.

De video kwam bij Ford terecht. Een lid van de directie, Bill Ford, wilde nog iets meer doen voor de man. In samenwerking met Hennessey Performance heeft Ford de Mustang van Wesley compleet hersteld. Hierbij voegden ze zelfs een 5,0-liter motor uit 2018 toe. Verder werden de transmissie, ophanging, remmen en het onderstel opgeknapt.

Het eindresultaat: een ‘gloednieuwe’ opgeknapte Mustang

Ryan werd samen met zijn familie uitgenodigd op het hoofdkwartier van Ford om het resultaat te bewonderen. ‘Ze is het nog steeds, maar ze heeft een nieuw hart’, zei Ryan terwijl hij zijn tranen probeerde te beheersen. ‘Ik weet het niet, ik heb er geen woorden voor. Het is zo mooi.’

Het is 18 jaar geleden dat Ryan zijn geliefde ‘Christine’ verkocht. Hij heeft de opgeknapte Mustang nu een jaar terug, maar hij kan het nog steeds niet geloven. ‘Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren, en jullie hebben het mogelijk gemaakt,’ zei Ryan tegen Ford. Als dit jouw vertrouwen in de mensheid niet herstelt, dan weten wij het ook niet meer.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie