Ford heeft op de Detroit Motorshow de nieuwe Fusion gelanceerd. Mocht je begin volgend jaar in de markt zijn voor een nieuwe Mondeo, dan weet je nu vast hoe die er uit gaat zien.

Voorheen waren de Fusion en de Mondeo twee verschillende modellen, maar Ford heeft er een beetje tabak van om voor elke markt een aparte auto te moeten bedenken (kost ook heel duur natuurlijk…) en gooit er al enige tijd een andere strategie tegenaan: One Ford, ofwel één model voor de hele wereld.

De nieuwe Mondeo (da’s overigens de witte auto op de foto’s, die andere is de Fusion) laat officieel nog tot eind dit jaar op zich wachten; hij zal voor het eerst te zien zijn op de Salon van Parijs, om een paar maanden later de Nederlandse showrooms te gaan bevolken. Hij komt er dan overigens wel in de carrosserievarianten die we van hem gewend zijn: vierdeurs, vijfdeurs en station.

Ford heeft het bij de introductie van de Fusion over een ‘nieuwe designtaal’, wat ons een tikje overdreven voorkomt; de lijnen van de huidige (en nog bepaald niet over de laatste consumptiedatum heen zijnde) Mondeo zijn er nog duidelijk in terug te zien. Dit uiteraard met uitzondering van de neus, die een fors ander uiterlijk heeft gekregen. En geen verkeerd uiterlijk ook; die grille lijkt wel zo van een Aston Martin te komen! Er zijn slechtere voorbeelden…

Qua motoren kunnen we vooralsnog natuurlijk slechts ingaan op wat er in Amerika leverbaar wordt. Er komt een 1.6 Turbo met 180 pk, een 2.0 met 240 pk, een hybride met 185 pk en een plug-in versie (met verlengsnoer dus, om lekker zelf op te laden) van die laatste. Ford krijst er maar meteen bij van de toren dat die plug-in zuiniger gaat worden dan de Opel Ampera/Chevy Volt en de Toyota Prius. Reken voor Nederland gerust op een rijtje zuinige diesels, maar daar doen ze voor de Fusion natuurlijk niet aan. De turboloze 2.5 viercilinder van 172 pk die ze daar in de VS in stoppen, mogen ze daar weer houden – die komt dus niet naar Europa.

Meer nieuws volgt ongetwijfeld later dit jaar, als de introductie van de Europese versie naderbij komt.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie