Tijdens een groots opgezet feest in Amsterdam op donderdag 6 september – je las erover op onze Twitter – onthulde Ford de nieuwe Mondeo Wagon. Wij kunnen op dit moment eigenlijk niets mooiers bedenken dat in deze klasse rondrijdt.

Het front van de Mondeo mag dan duidelijk geïnspireerd zijn op dat van ex-Ford-dochter Aston Martin, maar hoe kan iemand daar mogelijk bezwaar tegen hebben? De stoere grille en venijnige koplampjes maken zelfs van een doorsnee zwarte wieldopversie een prachtauto. Denken we.

Naast die vier- en vijfdeurs Mondeo krijgt ook de nieuwe Wagon de zuinige, schone en toch prettig rijdende 1.0 EcoBoost-motor toegewezen. Al moeten we maar afwachten of ie ook prettig rijdt als ie een bepakt en bezakt gezin moet meesleuren, maar dat terzijde. Er komt ook een versie met vierwielaandrijving, die altijd gekoppeld zal zijn aan een dieselmotor. De hybride Mondeo met 2.0 benzinemotor, die in de VS reeds te bestellen is als Fusion Hybrid, is er alleen als vierdeurs.

Bijzonder aan de nieuwe Mondeo zijn verder de full-led-koplampen en de opblaasbare achtergordels, die bij een botsing als een mini-airbag fungeren en daarmee aanzienlijk vriendelijker zijn voor je ribben en je organen. Ook fijn is Sync, het samen met Microsoft ontwikkelde connectiviteitssysteem (kom maar op met je grappen over blauwe schermen) dat ook als WiFi-hotspot voor maximaal vijf apparaten kan fungeren.

Op de autoshow van Parijs wordt de nieuwe Mondeo uitgebreid voorgesteld. Dan volgt ook meer info over de motoriseringen en wellicht ook de prijzen.

Reacties

Meer van TopGear