Gisteren kregen we al te horen dat de gefacelifte Ford Fiesta zal worden uitgerust met het 1,0-liter driecilinder wondermolentje van het merk. Vanochtend bereikt ons het nieuws dat ook de volledig nieuwe Mondeo niet wordt overgeslagen.

Mochten jullie het even vergeten zijn: we wisten al een tijdje hoe de nieuwe Mondeo er uit zou gaan zien. Hij werd namelijk in januari al in Detroit onthuld, samen met zijn Amerikaanse broertje, de Fusion. Ford heeft er een handje van om het doek van nieuwe modellen af te trekken en ze vervolgens zes jaar later pas in productie te nemen, dus dit is eigenlijk nog relatief snel gegaan.

De – als je het ons vraagt – werkelijk schitterende nieuwe Mondeo zal beschikken over de sterkste variant van het motortje, die 125 pk en 200 Nm voortbrengt. We reden al eens met deze versie in de Focus, en we waren er weg van. Stil, soepel, genoeg koppel bij lage toeren – je verwacht het allemaal niet van zo’n minuscuul stukje techniek. Het bijbehorende lage verbruik dan weer wel.

Verder kunnen we je melden dat de Fusion in de VS ook met een 1.6 turbo (180 pk), 2.0 turbo (240 pk) en in een benzine-hybride versie (185 pk, ook als plug-in te krijgen) leverbaar is. De hybride komt sowieso ook naar Europa, naast de verplichte roedel diesels natuurlijk. Verdere info en specificaties zal Ford op de autoshow van Parijs bekendmaken.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie