Op 18 november van dit jaar was hij dan eindelijk officieel: de Ford Mustang Mach-E. De gespierde elektrische SUV die bol staat van de Mustang-logo’s gaat er dus echt komen. Vandaag maakt Ford de Nederlandse prijs bekend.

‘De enige echte ponycar’, noemt Ford hem. Hij is vanaf het najaar van 2020 leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. Deze versies zijn allemaal te configureren naar je eigen smaak. Om het nog wat ingewikkelder te maken, heeft de basisuitvoering ook nog twee versies. De eerste versie heeft een 75,7 kWh sterke accu, de tweede een van 98,8 kWh. Hiermee kunnen ze respectievelijk 450 en 600 kilometer rijden. Beide accelereren ze in minder dan 8 seconden van 0 naar 100 km/u. De goedkoopste versie kost 49.925 euro en de andere 58.075 euro.

Ford Mustang Mach-E AWD

Dan is er nog de sportievere versie: de Mustang Mach-E AWD. Hij heeft een dubbele elektromotor, vierwielaandrijving en een maximaal koppel van 565 Nm. Net als de basisuitvoering is hij te bestellen met 75,7-kWh accu en 98,8-kWh accu, alleen doet deze 0 naar 100 km/u in minder dan 7 seconden. Voor de AWD-versie moeten we denken aan een vanafprijs van 57.665 euro.

Om het elektrische-SUV-feestje compleet te maken, heeft Ford een First Edition gebouwd. Deze heeft dezelfde specificaties als de AWD-versie. De First Edition heeft verder een panoramadak over de gehele lengte en is aangevuld met instaplijsten met het opschrift ‘First Edition’. Daarnaast heeft hij allerlei extra’s, zoals een 360-graden camera, parkeerhulp, intelligente cruisecontrol, een B&O-audiosysteem en een handsfree achterklep. De Ford Mustang Mach-E First Edition is verkrijgbaar in drie kleuren en zijn richtprijs is 70.940 euro.

Voor de oplettende lezer: inderdaad, dan missen we er nog eentje. Er komt namelijk nog een Ford Mustang Mach-E GT. Hij moet 0 naar 100 km/u gaan doen in minder dan 5 seconden. Dat betekent dat hij een basis-Model X bijhoudt, maar niet de Performance-versie daarvan (0 naar 100 in 2,9 seconden). De prijs van de GT kan Ford ons nog niet geven. In 2021 voegt Ford hem toe aan het gamma.

De overige versies van de Ford Mustang Mach-E komen in het vierde kwartaal van 2020 op de markt. Staan de specs en de prijs je wel aan en wil je er alvast een reserveren? Vroege vogels mogen Ford een aanbetaling van 1.000 euro doen om zich te verzekeren van een exemplaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie