Ford veramerikaniseert het aankomende jaar het gamma in het thuisland door alles wat ook maar neigt naar het kleine of het economische te schrappen. Dus geen Ford Focus, Fiesta of Mondeo in de VS. Puur en alleen pick-ups, SUV’s – en de Mustang, goddank.

Maar blijkbaar missen vraag en aanbod elkaar door die beslissing toch een beetje. Want schijnbaar is er nog een handjevol Amerikanen die iets zoekt met vier deuren en toch minder dan twee meter bodemvrijheid. Bijvoorbeeld een Ford Mustang met vier deuren.

Volgens Mustang6G heeft het merk tijdens een evenement de komst van een Ford Mustang met vier deuren bevestigd aan zijn dealers. Deze sedan-achtige komt naast de Mustang SUV in het gamma. Met de twee extra deuren moet de Mustang de strijd aangaan met de Audi A5 Sportback en de Mercedes CLS.

Het meest opvallende aan het gerucht, en daarmee twijfelen we direct ook aan de authenticiteit, is dat de vierdeurs Mustang een turbo-V8 zou krijgen. Een vreemde keuze voor een merk dat graag werkt met atmosferische V8-motoren, V8-motoren met superchargers óf als het echt een turbo moet zijn, een viercilinder of een V6.  We wachten geduldig af.

Foto: X-Tomi Design

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie