Ford heeft, net als de rest van de wereld, nog altijd problemen met het leveren van auto’s. Om klanten tevreden te houden en wachttijden te verkorten, hebben ze in de VS nu iets bedacht. Ford geeft Amerikaanse klanten geld om hun order te annuleren of om deze aan te passen. Daarvoor krijgen de toekomstige Ford-rijders 2.500 dollar korting, wat ongeveer 2.200 euro is.

CarsDirect meldt dat Ford een bericht naar haar dealers stuurt. Hierin staat dat klanten die een nieuwe Ford Bronco hebben besteld ‘een extra beloning krijgen om hun bestelling te annuleren’ als ze vervolgens een andere nieuwe Ford uitkiezen. Klanten die voor deze korting gaan, kunnen kiezen uit de Ford Escape, Bronco Sport, Edge, Explorer, Expedition, Ranger en F-150. De elektrische Mach-E doet niet mee.

Niet je order annuleren? Dan geeft Ford ook geld

Ook mogen de klanten een voorraadmodel uitkiezen met 2.500 dollar korting. En de klanten die écht een nieuwe Ford Bronco willen? Die hebben twee opties. Of ze wachten tot wel 900 dagen tot de auto geleverd is, of ze passen de bestelling aan naar een andere uitvoering. Sommige uitvoeringen (met minder opties) van de Ford Bronco kunnen sneller geleverd worden.

En wat nou als je er als Amerikaanse klant nu klaar mee bent? Het is best begrijpelijk dat je niet een uitgeklede versie wilt, maar dat je ook niet drie jaar wilt wachten op je nieuwe auto. In dat geval mag je kosteloos van Ford de order helemaal annuleren. De tweedehandsmarkt lijkt iets af te koelen, dus wellicht kun je dan rustig wachten op een mooi tweedehandsje ergens.

De Ford Bronco in Nederland

Aan het einde van dit jaar moet de Ford Bronco ook naar Nederland komen. Een woordvoerder van Ford laat aan TopGear weten dat ze nog geen signalen uit Amerika hebben gehad waaruit blijkt dat de plannen gewijzigd zijn. De orderboeken zijn hier nog niet open, dus Nederlandse klanten krijgen nog geen geld van Ford om de order te annuleren en voor een Puma gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie