De Ford Ranger Raptor was altijd een gek dingetje. Enerzijds droeg hij de genen van een van de Amerikaanste pick-ups ter wereld, de F-150 Raptor, maar anderzijds had ie dan weer een zeer Europese en ietwat flauwe 2,0-liter diesel. De nieuwe Ranger Raptor lijkt niet alleen meer op zijn grote broer, motorisch komt hij ook meer overeen. De nieuwe heeft niet alleen een dieselmotor in het aanbod, er komt ook een 3,0-liter V6-benzine bij.

De nieuwe Ford Ranger Raptor krijgt dus een 3,0-liter V6 met twee turbo’s. Het vermogen van 288 pk is redelijk bescheiden, maar de motor moet het dan ook vooral hebben van zijn 491 Nm aan koppel. De vierwielaandrijving is permanent en de pick-up komt altijd als automaat. Achterop zit een sperdifferentieel dat zijn vermogen krijgt via een tweetraps tussenbak.

De pas onthulde Ford Bronco Raptor krijgt ook een 3,0-liter V6 met twee turbo’s, maar deze is goed voor meer dan 400 pk. Er zit dus nog wel meer vermogen in de zescilinder voor de handige tuner. Zaken als topsnelheid en 0-100-tijd zijn nog niet bekend, al zegt Ford dat de Ranger Raptor net zo hard sprint als een hete hatchback, maar dan op het onverharde.

Rijmodi Ford Ranger Raptor

Voor elke denkbare ondergrond is er wel een rijmodus, waarbij de Baja-stand de leukste moet zijn. Dit is de modus die je kiest als je heel hard door de woestijn wilt boenderen, waarbij er geen garantie is dat de wielen te allen tijde de grond blijven aanraken. Ook is er Trail Control, wat een soort cruisecontrol is voor het onverharde. Door dit aan te zetten, kan de bestuurder zich focussen op het terrein terwijl de auto een constante snelheid aanhoudt tot 32 km/u.

De Ford Ranger Raptor oogt daarnaast een stuk stoerder dan de normale Ranger en uiteraard is het onderstel volledig aangepast voor het betere offroadwerk. Een actief uitlaatsysteem zorgt voor een passende akoestische ondersteuning wanneer het nodig is. De nieuwe pick-up komt als het goed is dit jaar al. In 2023 komt de dieselversie naar Europa. De prijzen volgen later. Het is overigens altijd de versie met vier deuren.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie