De Nissan Golf. Of de Mercedes Zafira. Klinkt toch niet helemaal lekker, of wel? En Ford Skyline? Rolt ook niet helemaal lekker van de tong. Toch is er een kans dat het een toekomstig model wordt. In Amerika is de merknaam geregistreerd door Ford. Wat het Amerikaanse automerk met het naampje wil, is nog niet bekend.

De Nissan Skyline heet anders in de VS

De befaamde Nissan Skyline GT-R is nooit geleverd in Amerika. Sowieso zijn de Skylines van de R32-, R33- en R34-generatie nooit met het stuur links geproduceerd. Wel bestaat er momenteel nog een Nissan Skyline, dit is een wat bravere sedan die in Japan als een soort BMW 3-serie wordt verkocht. In Amerika verkopen ze die onder het merk Infiniti met de modelnaam Q50.

Komt er dan een Ford Skyline?

Het kan zijn dat Ford met een nieuw model komt, maar het kan ook een uitrustingsniveau worden. Zo was er ooit een Ford Transit Skyliner, wat een ultra-luxe bus was met vier losse stoelen achterin. Dit moest een soort privéjet voorstellen voor mensen met hoogtevrees. Van een productieversie kwam het nooit, maar wie weet zetten ze dit keer door.

De bekendste Ford Skyline

Wat het dichtst in de buurt komt van een Ford Skyline is natuurlijk de abominatie uit Tokyo Drift. In de Fast & Furious-film lepelen ze de RB26-motor uit de Nissan Skyline in een oude Ford Mustang. Ford- en Nissan-liefhebbers waren het zelden zo met elkaar eens: dat heurt niet.

Ford wil zelf nog niets kwijt over eventuele plannen met de merknaam. ‘Merkaanvragen zijn bedoeld om nieuwe uitdrukkingen, ontwerpen of symbolen te beschermen, maar zijn niet noodzakelijk een indicatie van nieuwe productplannen’, zegt een woordvoerder van Ford tegen Road & Track. Het kan dus ook zomaar zo zijn dat er nooit iets van een Ford Skyline zal verschijnen.

Advertentie

Reacties

 • Bas heeft op 25 juli 2021 geschreven:

  Oh dus er komt een olie lekkende versie met een onbetrouwbare motor…

  Reageer
 • Chappy heeft op 22 juli 2021 geschreven:

  Uitleg klopt niet , de wagen in tokyo drift was een nissan sylvia s-15

  • TVDL2000 heeft op 22 juli 2021 geschreven:

   Uitleg klopt wel want die silvia was al geswapped met een rb26 zoals duidelijk te zien op de distibutie cover plate als ze de motorkap lostrekken van “Mona” net voor de ombouw van de mustang

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie