Groot nieuws! Letterlijk dan, want hier heb je er niet zo veel aan. De Ford F-Series Super Duty is vernieuwd. Ford introduceert een nieuwe 6,8-liter V8 en behoudt ook nog eens de enorme 7,3-liter V8. Daarnaast bieden ze een vernieuwde en krachtigere versie van de 6,7-liter diesel. Alle uitvoeringen worden met een tientraps automaat geleverd.

De diesel moet de sterkste worden van allemaal. Net als bij de vorige onthulling van de F-series Super Duty houdt Ford de relevante cijfers nog eventjes onder de pet. Toen bleek de 6,7-liter diesel-V8 de sterkste met ruim 480 pk en 1.400 Nm. Overigens zijn de pick-ups niet gebouwd voor snelheid en stoplichtsprintjes; ze zijn er om hard te werken.

Een nieuwe grille in combinatie met luchtroosters in de motorkap zorgt voor betere koeling. Afhankelijk van welke versie je koopt, is de Super Duty tussen de 5,9 en 6,8 meter lang. De hoogte zit bij alle modellen zo rond de 2 meter. Handig dus dat Ford de opstapjes bij de laadklep heeft herzien voor makkelijkere toegang.

Slimme snufjes van de Ford F-Series Super Duty

De Ford F-Series Super Duty is te bestellen met verschillende optische pakketten met verschillende grilles, velgen en kleuren. Bij de XL en Tremor wordt het interessant, want dit zijn de offroad-pakketten. De Tremor staat op 18-inch wielen met 35-inch banden eromheen. Daarnaast heeft hij een sperdiff en een speciale rijmodus om over rotsen te rijden.

Ook zijn er andere snufjes om het leven makkelijker te maken, zoals een assistent die de auto zelfstandig naar de aanhanger rijdt, zodat jij hem alleen hoeft aan te haken. Er zijn ook stopcontacten aanwezig. Laat wel even je motor draaien als je je frituurpan eraan hangt. De Ford F-Series Super Duty komt begin 2023 in Amerika op de markt. Er zijn nog geen prijzen bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie