Het prachtige nieuwe Engelse decor van Forza Horizon 4 gaf de makers een kans om iets te doen wat in het altijd zonnige Australië niet kon. Voor het eerst in de race-serie heb je als speler te maken met de jaargetijden. Elk seizoen komt met zijn eigen kenmerken – denk dus aan sneeuw, gladde bladeren op de weg of een on-Engels zonnetje.

Het spel begint voor elke speler in de zomer. Om er eventjes zeker van te zijn dat je voornamelijk stapelmuren of schapen raakt – en niet medespelers – word je nog even in een offline-wereld gezet. Verdien je genoeg punten, ga je door naar de herfst met andere instromers. Heb je daar jezelf bewezen, dan mag je los in de grote online wereld.

Deze grote online wereld in Forza Horizon 4 loopt gelijk met de rest van de wereld. Iedereen ziet op dat moment hetzelfde seizoen, dus zomer, herfst, winter of lente. Het seizoen houdt één week aan. Op dat moment kun je ook meedoen aan andere races en evenementen die zijn afgestemd op het jaargetij.

Elke donderdag om 16:30 uur (onze tijd) schuift het jaargetij ééntje door. Gisteren ging de zomer van start in Forza Horizon 4. Je hebt nu dus nog iets minder dan een week om van de strakblauwe hemel te genieten. Aankomende donderdag kleuren de servers grauwer en de bladeren oranje. Pas op voor gladheid!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie