Frankrijk ging in september vorig jaar ambitieus van start met een korting op de brandstof van maar liefst 30 cent. Halverwege november ging de korting omlaag naar 10 cent en bij de jaarwisseling trok de Franse overheid zijn handen van de brandstofprijzen af. Maar alsnog zijn de brandstofprijzen aan de hoge kant. Daarom gaat de Franse overheid nu zakgeld uitdelen om te tanken.

Niet iedereen komt in aanmerking voor de 100 euro. De tanksubsidie is alleen voor mensen met een lager inkomen en je moet bewijzen dat je de auto nodig hebt om naar het werk te gaan. Wie op fietsafstand van zijn werk woont en op kosten van de overheid in het weekend een stukje wil toeren, heeft dus pech. De 100 euro wordt gewoon op de bankrekening gestort.

Overigens komen mensen met een EV ook in aanmerking voor de 100 euro, als ze maar aan de overige voorwaarden voldoen. Ook twee- en driewielers krijgen zakgeld. Vooralsnog lijkt de subsidie eenmalig. Wellicht als de brandstofprijzen hoog blijven, dat er nog een keer 100 euro uitgedeeld wordt. Voor de maatregel is in totaal 1 miljard euro gebudgetteerd.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie