Je vrijgezelle maat die net terug is uit Stockholm zal het er vast niet mee eens zijn, maar het is blijkbaar lastig om goed talent te vinden in Zweden. Daarom trekt Electronic Arts de stekker uit Ghost Games in Gothenburg, zo meldt Games Industry. De gameproducent is sinds 2013 verantwoordelijk voor de Need for Speed-reeks. De ontwikkeling gaat nu terug naar Criterion, dat in Engeland gevestigd is. Criterion maakte de populaire Burnout-games, maar ook Need for Speed Hot Pursuit (2010) en Need for Speed Most Wanted (2012).

De laatste vier NFS-games kwamen bij Ghost Games vandaan en voornamelijk de laatste drie leken wat betreft gameplay bijzonder veel op elkaar. Ghost Games ontwikkelde Need for Speed Rivals (2013), Need for Speed (2015), Need for Speed Payback (2017) en de nieuwste Need for Speed Heat (2019). Nu de gamereeks weer teruggaat naar de Engelse spelontwikkelaar, wordt Ghost Games omgedoopt tot EA Gothenburg en zullen de medewerkers zich toespitsen op het verlenen van ondersteuning voor andere gamestudios.

Wie weet zorgt de wisseling van wacht voor frisse inzichten en weer eens een andere NFS.  De games waren vermakelijk, maar het voelde als steeds meer van hetzelfde. Vaak duurt het een à twee jaar om een nieuwe NFS uit te brengen, dus een nieuwe iteratie volgt waarschijnlijk dit jaar of volgend jaar. Als we een gokje mogen wagen, komt de game uit voor de bestaande consoles (Xbox One, PlayStation 4) en de volgende generatie spelcomputers. En natuurlijk de pc.

Advertentie

Reacties

  • TG heeft op 14 februari 2020 geschreven:

    Heb bijna alle delen gehad inclusief de games op de pc toen der tijd maar wat hebben ze het verkloot tegenwoordig.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie