Een boef (of een stel boeven) in de provincie Noord-Holland heeft het blijkbaar op andere zaken gemunt dan geld. Zondag vond de politie in de berm van de A7 na een melding een lading muntgeld. In de buurt troffen ze ook een kapotte kluis aan. Of de twee gerelateerd zijn? Die aanname durven we wel te maken. We denken dat de dieven het briefgeld in ieder geval wel zelf hebben gehouden, als dat er was.

Bij Den Oever lag het muntgeld in de berm. Om hoeveel euro (of kilo) het exact ging, is niet bekend. ‘De melding die iedereen zou willen krijgen’, noemt een wijkagent het op zijn Instagram. Ondanks de dure tijden zijn de munten niet verdwenen, maar de agenten gingen door de aangiften van de afgelopen maand heen op zoek naar de eigenaren.

Het geld in de berm is weg

‘En daar kwam inderdaad een gestolen kluis met muntgeld naar voren’, zo meldt de wijkagent. We vermoeden dat iemand een kluis had opgegeven, en niet een gestolen kluis. Een kluis die je zelf hebt gestolen aangeven bij de politie, klinkt als een slecht idee. De politie heeft het muntgeld teruggeven aan de eigenaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear