Volgens Norman Choi, de grote baas van Apollo, heeft zijn Intensa Emozione de lichtste en duurste uitlaat van alle hypercars. De drie buitenaardse eindstukken komen uit de 3D-laserprinter (dat werkt net even iets anders dan een laserjet-printer) en kosten volgens Choi ‘zoveel als een BMW M4’. Dat was in 2017, toen de auto debuteerde, zo’n 70.000 euro (in Nederland uiteraard iets meer). De motorruimte is bedekt met bladgoud – dat helpt ook mee aan het prijskaartje van 2,3 miljoen euro.

Nummer vijf heet Carbon Dragon

De Apollo Intensa Emozione in de onderstaande video is nummertje vijf. Hij heet de Carbon Dragon en het is niet lastig om te zien waar de inspiratie voor die naam vandaan kwam. De auto is afgewerkt in ongespoten koolstofvezel en ‘Dragon’ klinkt gewoon cool. Plus: hij heeft genoeg vleugels.

In totaal bouwt Apollo tien exemplaren. Van 0 naar 100 km/u gaat de Apollo Intensa Emozione in 2,8 seconden. Een huilende 6,3-liter V12 zonder turbo’s zorgt voor 780 pk en een topsnelheid van 335 km/u. Die twaalfcilinder is trouwens afgeleid van Ferrari. De Intensa weegt slechts 1.250 kilo en creëert 1.350 kilo aan neerwaartse druk bij een snelheid van 300 km/u. Schakelen doe je met een zestraps pneumatische racetransmissie.

Geluid Apollo Intensa Emozione

Reacties

  • Daan heeft op 4 augustus 2021 geschreven:

    1250 kg, met 1350 kg downforce. Betekent dat niet dat hij dan theoretisch gezien ondersteboven moet kunnen rijden bij 300 km/h?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)