Je mag Volvo tegenwoordig best bestempelen als een SUV-merk. Het grootste gedeelte van de inkomsten komen van dat type auto’s en het nieuwste model – de EX30 – is een echte crossover. Gelukkig kunnen we melden dat de stationwagens van Volvo voorlopig veilig zijn. Dat vertelt degene die over het aanbod gaat bij Volvo, Warren Davidson.

‘Volvo is geen bedrijf dat zijn erfgoed negeert. SUV’s zijn extreem belangrijk voor ons, maar ze zijn niet het enige deel dat we doen. We hebben jaren en jaren prachtige stationwagens gedaan’, zegt Davidson. De nieuwste generatie Volvo’s staat op een schaalbaar platform van het Chinese moederbedrijf Geely. Daarop kunnen ook de stationwagens van Volvo waar we zo van houden op gebouwd worden. Verwacht dus in de nabije toekomst een elektrische station van Volvo.

Volvo houdt vast aan stationwagens

‘Sommige concurrenten zijn weggegaan bij dit soort auto’s, maar wij denken dat er nog steeds een sterke markt voor is’, voegt het hoofd van de strategie bij Volvo, Erik Severinson, toe. De nieuwe stationwagens van Volvo zouden ook nog eens best betaalbaar kunnen zijn. Severinson zegt namelijk ook dat de schaalvoordelen van het platform ervoor hebben gezorgd dat de EX30 zo’n lage instapprijs heeft. Zo zou je straks een elektrische station kunnen krijgen met 272 pk voor nog geen 40.000 euro.

‘De EX30 gaat ervoor zorgen dat veel mensen voor de eerste keer in een Volvo stappen’, zegt de strateeg. Maar moet de Volvo een SUV zijn om nieuwkomers over te halen? Severinson : ‘Over het algemeen is de SUV, de grote verkooptrend. De familieauto is een SUV op de meeste plaatsen op de wereld en Volvo is een familie-merk.’ Voorlopig gaat Volvo dus met de trend mee, maar zodra de lange in plaats van hoge familieauto’s weer in trek komen, is Volvo er als de kippen bij.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie