Grote, lompe, Amerikaanse pick-ups en SUV’s. Daarvan wil je graag dat ze een beetje fatsoenlijk remmen. Al is het niet voor jezelf, dan wel voor de schutting van de buurman. Helaas voor General Motors moeten er een paar terug naar de dealer komen. En met ‘een paar’ bedoelen we 3,4 miljoen stuks. Is het bedrijfsuitje nog af te bestellen?

Na 111 klachten van eigenaren over slechte remmen vond de National Highway Traffic Safety Administration in Amerika het tijd om een onderzoek te starten. Vanaf vorig jaar november nam de organisatie diverse modellen van General Motors onder de loep en ze concludeerden dat er sprake was van een fout in het remsysteem.

Acht verschillende modellen, goed voor 3,4 miljoen exemplaren. Om je een beeld te geven: in Nederland rijden er, volgens het CBS, in totaal 8,5 miljoen personenauto’s rond. GM zegt dat wanneer de auto’s op leeftijd raken, de pomp van de rembekrachtiging minder goed z’n werk gaat doen, waardoor de stopkracht afneemt en de kans op een crash toeneemt.

Het probleem doet zich vooral voor bij lage snelheden, zoals op parkeerterreinen. Onder druk van de Amerikaanse overheid haalt GM de auto’s terug. Wat betreft pick-ups betreft het de Chevrolet Silverado en GMC Sierra 1500, 2500 en 3500 van 2014 tot 2018. De afgeleide SUV’s die terug moeten, zijn de GMC Yukon en Chevrolet Suburban en Tahoe van 2015 tot 2018, en de Cadillac Escalades van 2015 tot 2017.

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 12 september 2019 geschreven:

    Ik denk eigenlijk dat ze er gewoon spijt van hebben dat ze bestaan, en het proberen goed te maken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear