De meningen over Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999) zijn verdeeld. De een vindt ‘m stiekem best wel leuk, de ander vindt ‘m afgrijselijk. Hoewel de meeste stemmen waarschijnlijk richting dat laatste neigen. Maar laten we vooropstellen dat The Phantom Menace ook iets bevat waar wij autoliefhebbers van kunnen genieten: de Boonta Eve Classic en de podracers.

De Boonta Eve Classic?

Die ken je toch wel? Dat is de podrace die jaarlijks op Tatooine werd gehouden. In en rondom de Grand Arena van Mos Espa, om precies te zijn. Als dit allemaal termen zijn waar je spontaan van begint te duizelen, dan wordt het misschien toch eens tijd om aan de Star Wars-films te beginnen. Het zijn er inmiddels acht met daarnaast nog een paar spin-offs, bij elkaar goed voor bijna een complete dag kijkplezier (of ergernis).

Maar nu wil je natuurlijk weten wat podracers zijn. Nou: ‘Eenpersoonvoertuigen met de cockpit achter twee enorme motoren’, meldt StarWars.com droogkomisch. Leuk feitje: George Lucas is een geobsedeerd autosportliefhebber, en het sound-design van de podracers is gemaakt van samples van F1-motoren uit de jaren negentig, briljant aan elkaar geregen. Behalve dan dat turbines niet over meerdere versnellingen beschikken.

Probeer daar de volgende keer dat je The Phantom Menace kijkt maar eens op te letten. Best grappig als je het eenmaal doorhebt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear