Weet je nog dat Mercedes zei dat de V12 alleen nog maar voor Maybach en Pagani was? Blijkt dat Duitsers toch wel grappen maken. Je kijkt naar de nieuwste gepantserde Mercedes S-klasse, die wederom een V12-motor gebruikt. Je zou uiteraard kunnen beargumenteren dat deze auto geen echt productiemodel is. Officieel heet ie de Mercedes S 680 Guard 4Matic en vanbuiten ziet ie eruit als elke andere S-klasse.

De inzittenden bevinden zich in een beschermende cocon die voldoet aan de VR10-classificatie. Kalashnikovs en snipergeweren zouden niets uithalen tegen deze Mercedes. De ramen zijn dikker en de passagiers zijn zelfs beschermd tegen rookaanvallen of gassen van buitenaf. Daarnaast zijn er knipperlichten en sirenes te bestellen. Ook kun je dingen naar buiten tetteren en is er een blussysteem. Dankzij Michelin Pax-rubber moet de auto een heel eind kunnen komen met lekke banden.

Hoe zwaar is de nieuwe Mercedes S 680 Guard?

Het gewicht van de nieuwe gepantserde Mercedes S-klasse is niet bekend. Tegenwoordig kunnen ze bepantsering vrij licht maken, maar hou toch rekening met een paar honderd kilo extra. Het Duitse Stern meldt dat de 6,0-liter V12 uit de Maybach een klein tandje is teruggeschroefd van 900 naar 850 Nm. De reden achter deze afname is waarschijnlijk de uitstoot. Het vermogen is met 612 pk gelijk aan dat van de Maybach. Verdere specificaties houdt Mercedes onder de pet – waarschijnlijk ook om veiligheidsredenen.

Wat kost een gepantserde Mercedes S-klasse?

Het zou 51 dagen duren om een S 680 Guard te bouwen. Er gaat dus wel wat werk in de auto zitten. De Duitse vanafprijs ligt rond de 500.000 euro. Een Nederlandse prijs inclusief alle belastingen is niet bekend. Stern meldt ook dat een gepantserde G-klasse en een verlengde Pullman niet meer op de planning staan. Die laatste kostte voorheen trouwens 1,4 miljoen euro. Je zult het voortaan met deze gepantserde Mercedes S-klasse moeten doen.

Advertentie

Reacties

  • Joris heeft op 16 september 2021 geschreven:

    Geweldige auto om te bewonderen. Hij ziet er niet alleen elegant uit, maar ook heel stabiel. Ik zou mij sowieso veilig voelen. Bestaat er de mogelijkheid om een testrit te maken? Voor zo’n bedrag, zal die S680 zeker met het nieuwste alarmsysteem komen. Ik denk aan noodstroomsirene of startblokkering.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie