Iedereen weet dat een auto verkopen op het internet de hel op aarde is, maar dit is toch wel het toppunt. De achttienjarige Mart uit De Meern wilde zijn Golf GTI verkopen en nodigde op zondag een geïnteresseerde man uit om te komen kijken. Mart had de Golf VII GTI zelf opgeknapt, maar moest de auto verkopen omdat zijn contract niet verlengd zou worden bij de BMW-dealer waar hij werkte.

De potentiële koper kwam in de middag langs om te kijken, en voor de zekerheid nodigde Mart twee vrienden uit. Je weet immers maar nooit. Achteraf gezien geen onjuiste inschatting, al konden zij weinig doen aan wat er ging gebeuren. De vrienden omschreven de geïnteresseerde man als een ‘klein en schraal mannetje’, en zagen aanvankelijk geen gevaar. Maar wanneer de man vraagt of hij eventjes in de auto mag zitten om de ramen te testen, gaat hij er snel vandoor.

De vrienden proberen nog de achtervolging in te zetten in een andere auto, maar dat mocht niet baten. De ongevraagde proefrit duurt echter niet lang. Naast de A2 bij Diefdijk botst de autodief op de betonnen randen van een brug, aan de foto’s te zien met een flinke snelheid. Hij kon nog uitstappen en vluchten, maar werd 400 meter verderop bewusteloos en zonder schoenen gevonden. Een traumaheli moest ter plaatse komen om de man te behandelen, zo meldt het AD. De gestolen Golf GTI was gelukkig verzekerd.

De gestolen Golf GTI

De gecrashte Golf GTI

De traumaheli

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie