Nee, deze site gaat niet over boten. Maar toch moeten we het hebben over een model waarmee je in een willekeurige badplaats voor de dag kunt komen. Het gaat om de Gibbs Aquada, een sportsterachtige die op land een snelheid van ongeveer 200 km/u bereikt, en die op het water ook nog altijd hard gaat. Hoeveel knopen zou 50 km/u zijn?

Dat de Gibbs een aardig bootje is, liet avonturier en platenbaas Richard Branson in 2004 al zien toen hij in recordtijd het Kanaal tussen Dover en Calais overbrugde. In dat jaar stond de Gibbs Aquada al op de Salon van Genève, maar op een of andere manier is het nu pas tot serieproductie gekomen. Naar verluidt hebben partners Gibbs en medefabrikant Lockheed Martin nogal wat problemen gehad met het ontwikkelen van de juiste aandrijflijn. Het lijkt er dus op dat het euvel met de 2,5 liter V6 inmiddels boven water is.

Dit is nou het schoolvoorbeeld van een leuk speeltje. Een prijzig speeltje ook, want voorlopig wordt gesproken van een verkoopprijs van 220.000 euro. En dan hebben we het nog niet eens over het halen van een vaarbewijs. Misschien moeten we dan toch maar kiezen voor de Gibbs Quadski. Nadat je die op een crossterrein door de modder hebt gesleurd, spoel je hem af door een stukje te gaan varen. Lijkt ons wel wat…

Reacties