De Fiat 500 houdt het al meer dan twaalf jaar vol, de eerste G-klasse bleef 40 jaar in productie en de Volkswagen T2 hield het uit tot en met 2013, toen hij na 46 jaar het onderspit dolf. Allemaal niets vergeleken met de UAZ Bukhanka, het Russische antwoord op de Volkswagen-bus. Dit busje houdt het al 55 jaar uit en kwam iets meer dan een jaar geleden eindelijk naar Nederland. En ook deze nieuwe UAZ SGR Expedition kun je in ons land voor weinig op de kop tikken.

De UAZ Bukhanka, wat in het Russisch liefkozend ‘broodje’ betekent, kost in Nederland slechts 15.550 euro (exclusief belastingen) voor de ondernemers onder ons. Dat is de vanafprijs, maar liever ga je voor deze UAZ SGR Expedition, met BF Goodrich-banden op zwarte stalen velgen, vierwielaandrijving, meer bodemvrijheid, een flinke bullbar met bodembescherming, een lier op de neus, een trap op de achterkant en een differentieelslot op de achteras. Qua kleuren mag je kiezen uit oranje of kaki-groen.

Exclusief BTW kost een versie met twee stoelen (inclusief stoelverwarming!) 19.750 euro, maar dan is het nog geen camper. Daar zou je een daktent bij kunnen nemen voor 1.550 euro (inclusief BTW) en bijvoorbeeld een klein keukentje en een koelkast. Het vermogen komt van een 2,7-liter viercilinder met 112 pk en 212 Nm. De BTW en BPM die je erbij op mag tellen, kan al snel oplopen tot 10.000 euro.

Een camper inclusief pop-up dak, een keuken met een gootsteen en een kookstel, een waterpomp, een tafel en een zitbank kost je minimaal 35.500 euro, inclusief BTW en BPM. Een stuk meer, maar voor een camper alsnog geen gigantisch bedrag. Het is in ieder geval een stuk charmanter dan een Volkswagen T4 Westfalia, al weten we niet zeker welke fijner is om 3.000 kilometer mee af te leggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)