Was een goede nacht, of niet? Je hebt zo diep geslapen, dat het al 2024 is. Ja, dat is even schrikken. Geen zorgen: oma leeft nog, maar hamster Kareltje hebben we helaas begraven. En omdat het blijkbaar al 2024 is, kun je dit jaar genieten van GTI-Treffen! Het is zelfs al aankomend weekend in Wolfsburg. Of zijn ze gewoon een jaartje te vroeg?

Het is wat gek gelopen. Dit jaar liet de organisatie weten dat het GTI-Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee voorgoed voorbij was. De stad waar het grootste Volkswagen-evenement ter wereld gehouden wordt, wil een groener imago en een GTI-meeting past daar niet bij. Niet veel later kwam Volkswagen zelf met de aankondiging dat ze zelf het evenement gaan organiseren, maar dan in Duitsland en in 2024.

GTI-Treffen in Wolfsburg is dit jaar al

Daarom waren we redelijk verrast toen we vanochtend het persbericht kregen dat het GTI-Treffen aankomend weekend al gehouden wordt in het Duitse Wolfsburg. Op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni zijn Volkswagen-fans welkom in Autostadt. Iedereen is welkom en als je een GTI hebt, dan kun je je inschrijven voor de twee speciale GTI-parkeerplaatsen.

Het jaarlijkse GTI-Treffen in Wörthersee was dus vóór corona het grootste Volkswagen-evenement ter wereld. We gokken dat de versie in Duitsland iets kleinschaliger zal zijn. Misschien dat ze daarom zo kort van te voren de aankondiging pas doen; het voelt een beetje als een soft opening. Een proefevenement waar ze in kleine schaal alvast kunnen kijken hoe het loopt.

Vanuit Volkswagen zelf zullen er veertig GTI’tjes staan. Dit zijn productiemodellen maar bijvoorbeeld ook concepten en one-offs. En hoewel het GTI-Treffen heet, is het inmiddels een evenement waar alle merken van de Volkswagen Groep naartoe komen. En zelfs een hoop liefhebbers van andere Duitse automerken. Dus als je dit weekend nog niets te doen hebt…

Advertentie

Reacties

 • Ferd heeft op 6 juni 2023 geschreven:

  Triest achterhoedegevecht van benzine adepten. Maar… Heel veel plezier daar, denk aan het nageslacht.

  • Yinci heeft op 6 juni 2023 geschreven:

   Rij synthetische benzine of waterstof als je de toekomst belangrijk vindt. Elektrisch rijden is NIET de toekomst.

   • Gti-noordwijk heeft op 25 juli 2023 geschreven:

    Speciaal voor Ferd neem ik elke rotonde 2 rondjes en zet ik de motor niet uit bij tussenstops richting Wolfsburg

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie